کلسترولکلسترول

روش های ساده برای کنترل کلسترول:

AWT IMAGE

1-چربی قابل رویت گوشت را قبل از پخت تا حد ممکن از آن جدا کرده و از مصرف آن خودداری کنید.
2- مصرف گوشت قرمز را در وعده های غذایی خود کم کنید زیرا در گوشت کلسترول به طور پنهان نیز وجود دارد.
3-از مصرف کله ، پاچه ،مغز و دل و قلوه که حاوی مقادیر بالایی کلسترول هستند ، خودداری کنید.
4-مصرف سوسیس ، کالباس و همبرگر را به حداقل برسانید.
5- قبل از طبخ و مصرف مرغ ، پوست آن را کاملاً جدا کنید.
6- مصرف ماهی به علت داشتن نوعی چربی مفید سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی می‏شود. سعی کنید حداقل دوبار در هفته ماهی مصرف کنید و در صورتی که طعم ماهی را دوست ندارید با افزودن سبزیهای معطر و آبلیمو ، آن را با ذائقه خود تطبیق دهید.
7-فیبر موجود در حبوبات و غلاتی که سبوس آنها جدا نشده ، به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.
8- در مصرف زرده تخم مرغ زیاده روی نکنید زیرا حاوی مقادیر زیادی کلسترول می باشد. بهتر است هر فرد بالغ بیشتر از 43 عدد تخم مرغ در هفته مصرف نکند.
9-از شیر، ماست و پنیر کم چرب یا بدون چرب استفاده کنید.
10-بهتر است مصرف شیرینی های خامه دار ، چیپس و سس سفید را بسیار محدود کنید.
11-سبزی ها و میوه ها حاوی مقادیر زیادی فیبر و فاقد کلسترول می باشند. سعی کنید از گروه میوه ها 42 سهم و از گروه سبزی ها 53 سهم در روز استفاده کنید.
12-سعی کنید در سالاد به جای سس های چرب ، از روغن زیتون با آبلیمو یا سرکه و سبزی‏های معطر استفاده کنید. همچنین می توانید ماست را جایگزین سس مایونز کنید.
13-مصرف غذاهای سرخ کرده را کاهش داده، غذای خود را آب پز ، بخارپز، کباب شده یا تنوری تهیه کنید. توصیه می شود از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی به جای روغن های جامد و مایع استفاده کنید.
14-به جای روغن های جامد ، کره ،مارگارین و چربی های حیوانی از روغن های مایع مثل : روغن زیتون ، روغن آفتابگردان و روغن ذرت استفاده کنید.